Les nostres festes

La festa major de Xodos són les nostres festes patronals, que celebrem al voltant del segon diumenge d’Agost cada any. A banda d’aquestes festes, al llarg de l’any al poble també s’hi celebren altres festivitats com Sant Antoni, els Pelegrins de les Useres o la romeria a Sant Joan de Penyagolosa. En aquesta pàgina us oferim una breu descripció de cadascuna d’aquestes celebracions.

Festes patronals

Celebrades en honor de Sant Cristòfol, el nostre patró, de la Mare de Déu d’Agost i del Sagrat Cor de Jesús, tenen lloc cada any al voltant del segon diumenge d’Agost. Durant una setmana el poble s’omple de gent i de festa. Les festes de Xodos tenen diversos elements tradicionals i singulars, entre els quals cal destacar les fogueretes de Sant Cristòfol, que tradicionalment s’encenen als carrers i masos del poble, i la romeria a l’ermita de Sant Cristòfol.

A banda d’aquests elements més tradicionals, per suposat en les nostres festes també gaudim de balls, bous embolats, vaquilles, curses i altres activitats. Ací podeu trobar el programa detallat de les festes

Sant Antoni

La primera celebració de l’any és la festivitat de Sant Antoni. Com en altres indrets, al poble s’hi celebra la tradicional benedicció de les cavalleries, seguida per una processó pels carrers del poble i el repartiment dels tradicionals prims

Els Pelegrins de les Useres

El cap de setmana del darrer divendres d’Abril, els coneguts Pelegrins de les Useres, en el seu camí tant d’anada com de tornada a Sant Joan de Penyagolosa, visiten el nostre poble. Els pelegrins és una tradició del segle XIV que s’ha mantingut pràcticament inalterada a través dels segles, i que té un alt interés etnològic, musical i turístic.

Romeria a Sant Joan de Penyagolosa

Com altres pobles del voltant, Xodos també celebra anualment la seua romeria fins al santuari de Sant Joan de Penyagolosa. Després d’haver-se concentrat a l’Església del poble, els xodencs i les xodenques emprenem la marxa a peu fins a Sant Joan.

A %d bloguers els agrada això: